Műszeres diagnosztika

diagnosztika

Az autódiagnosztika során típus specifikus dokumentációkkal rendelkezünk, így márka független autószerviz révén, bármilyen márkájú személygépjárművön eltudjuk végezni a műszeres diagnosztika segítségével a hibakód kiolvasást.

Mire jó a műszeres diagnosztika és a hibakód kiolvasás?

A hibakód olvasás, a gépjárművek fedélzeti számítógépén jelentkező információk, hibaüzenetek felderítésében segíti munkánkat, hogy azokat a lehető legkevesebb munkával, legrövidebb idő alatt orvosolni tudjuk, anélkül, hogy a gépjárművet feleslegesen megbontanánk ez más néven a műszeres diagnosztika. Legyen ez akár az autó vezérlése, annak optimalizálása, de a hibakód kiolvasása segítségünkre van egyéb elektronikai hibák javítása, és annak fedélzeti számítógépéből való kitörlése során is. Így a műszeres diagnosztika után az ügyfél is időt és pénzt spórol. A hibakód olvasás a mai modern autókhoz elengedhetetlen, ugyanis olyan magas százalékban van jelen az elektronika, hogy akár egy egyszerű akkumulátor vagy izzócsere után is felvillanhat egy hibakód jelző lámpa.

Milyen műszerrel történik a hibakód kiolvasás?

A hibakód olvasás az erre kifejlesztett megfelelő; gyári vagy  márkafüggetlen autódiagnosztikai hibakód olvasó műszerrel történik. Ennek köszönhetően szinte minden diagnosztikai rendszerrel rendelkező személygépjárművekről  pontosan megtudjuk mondani, hogy a műszerfalon felvillanó hibaüzenetre merre induljunk el, hogy azt a lehető legrövidebb idő alatt orvosolni tudjuk.

Mi a következő lépés, ha megtörtént a hibakód kiolvasás?

Miután a hibakód olvasás megtörtént ,nagyon fontos, hogy csak azután töröljük az autó számítógépes rendszeréből a hibát, ha a hiba kijavítása megtörtént.Korszerű diagnosztikai készülékeinkkel a hibakód olvasás és törlés szinte minden típusú gépjárműnél megoldható.